/media/4643/20180809-smukfest-polka-verner-legatet-torsdag-0155_1600x1066.jpg
Foto: Allan Høgholm Henriksen

Pop, Punk og Polka

Polka Verner Legatet gik i år til Birthe Kjær og MØ. To kvinder, der på hver deres måde, er med til at forme den danske musikscene igen og igen.

Af: Brian Mogensen
9. august 2018

Det var en tydeligt starstruck Mø, der tog imod dette års Polka Verner Legat. For selvom superstjernen efterhånden har spillet over hele verden, var det noget ganske særligt for hende at blive sidestillet med legatets anden vinder, Birthe Kjær.

”Hun er et kæmpe forbillede for mig. Hun er bare denne her Badass legende, der har holdt stilen ren og været sig selv i over 50 år. Så sidder jeg bare her og tænker, at jeg virkelig håber at kunne sige, at jeg har haft 50 års jubilæum en dag,” siger MØ, mens hun har svært ved at lade være med at grine.

MØ er afgjort blandt de stærke kvinder på den danske showscene, og det er derfor en ganske særlig ære for hende at komme blandt både Birthe Kjær, men også i selskab med kvinder som Tina Dickow, Sanne Salomonsen, Marie Key og sidste års ti kvinder i komikkens verden.

”Jeg er virkelig beæret over at komme i selskab af så store personligheder. Det er svært for mig at forstå, at jeg er en del af den verden. Sådan nogle ting tager altid noget tid for mig, før det synker ind, men det er virkelig en stor ære,” siger hun og lægger tryk på ordet virkelig.

Hårdtarbejdende kvinder
Siden Søs Egelind og Kirsten Lefeldt i 2002 besluttede sig for at give deres Smukpris til Polka Verner, lilletrommeslageren fra Erling Erling, er det blevet en fast del af Smukfest, og gennem tiderne er legatet blevet givet til en bred vifte af kunstnere og folk i dansk showbusiness. Fra Otto Brandenburg til MC Einer, Jytte Abildstrøm og Kronprinsen.

”Der er måske langt fra "Fisse i dit fjæs” til ”Bal uden trusser”, men de to vindere af dette års Polka Verner legat har det til fælles, at de altid leverer varen,” forklarer Poul Martin Bonde, talsmand for Smukfest om dette års valg, og fortsætter: ”Skulle man bruge en arbejdstitel for vores vindere, ville det være ”The Hardest Working Women in Showbusiness”.

Birthe Kjær og MØ modtager begge et Slotsophold og legatet på 100.000 kr.

Se kontaktoplysninger